Waar ben je naar op zoek?

De Koningsmatch

De Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een sportvereniging om het sportieve gedeelte van de Koningsspelen vorm te geven. De sportvereniging kan dit doen door het geven van een clinic, het beschikbaar stellen van de accommodatie of het leveren van vrijwilligers.

c8c8af
0:57

Om dit te faciliteren hebben we een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportverenigingen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen. Met behulp van het platform kunnen beide partijen een Koningsmatch maken.

Bent u een basisschool of sportvereniging én geïnteresseerd in de Koningsmatch: lees dan vooral verder!

Basisscholen & De Koningsmatch

Wilt u als school hulp bij de organisatie van de Koningsspelen 2020? Misschien kan een sportvereniging of sportaanbieder bij u in de buurt helpen!

Om de organisatie van de Koningsspelen voor u makkelijker te maken, hebben wij - evenals vorig jaar - een tool ontwikkeld waarbij u makkelijk in contact kunt komen met sportverenigingen in de buurt die graag willen helpen.

Wat zijn de voordelen?

 • Ondersteuning bij het actieve gedeelte van de Koningsspelen; 
 • Gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met de sportvereniging(en) in de buurt;
 • Eenvoudige manier om een duurzame relatie op te bouwen met sportaanbieders in de omgeving.

Hoe werkt het?

 • Schrijf u in voor de Koningsspelen 2020 via onderstaande button. 
 • Kies voor de optie 'Ik wil een clinic'
 • Op uw persoonlijke pagina ziet u vervolgens een overzicht van de verenigingen in de buurt die een sportactiviteit willen organiseren tijdens de Koningsspelen.
 • U kunt nu eenvoudig contact opnemen met een of meerdere van deze sportvereniging(en).
Inschrijven voor de koningsmatch

Sportverenigingen & De Koningsmatch

Wilt u als sportvereniging uw hulp aanbieden bij de organisatie van de Koningsspelen 2020? Met de Koningsmatch tool is dit mogelijk!

Wat zijn de voordelen?

 • Gelegenheid om kinderen in beweging te brengen en/of leden te werven;
 • Mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen; 
 • Maatschappelijke betrokkenheid creëren. 

Hoe werkt het?

 • Geef via onderstaande link aan dat u graag een school wilt helpen bij de organisatie van de Koningsspelen;
 • Na het aanmelden kunt u vervolgens op de persoonlijke pagina eenvoudig zien welke basisscholen uit de buurt meedoen. Andersom zien basisscholen in hun persoonlijke pagina welke sportverenigingen er in de buurt kunnen helpen met het sportieve gedeelte.  
 • Met één click kunt u contact zoeken met de basisschool; 
Aanmelden voor de Koningsmatch

Koningsmatch groot succes voor golfvereniging De Batouwe

Meedoen met de Koningsspelen, een succesvolle dag hebben met enthousiaste kinderen en uiteindelijk twee nieuwe leden noteren! Golfvereniging De Batouwe uit de gemeente Buren is dit gelukt. Deze vereniging besloot om zich aan te melden voor de Koningsmatch om de golfsport en de vereniging bekend te maken bij de jeugd in de buurt. Zes groepen van vijf basisscholen waren aanwezig tijdens de Koningsspelen van 2018.

Klik hier voor meer informatie over deze Koningsmatch

Mooi voorbeeld van een Koningsmatch: ouders organiseren Koningsspelen in gemeente Renkum

Basisscholen, sportverenigingen en/of gemeenten nemen vaak het initiatief om de Koningsspelen te organiseren. In de gemeente Renkum doen ze het net even anders. Benieuwd hoe zij de Koningsspelen organiseren? Lees dan vooral verder!

Klik hier voor meer informatie over deze Koningsmatch

Wie heeft zich ingeschreven voor de Koningsspelen 2020?

Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van de scholen, gemeente en sportaanbieders die zich al hebben ingeschreven voor de Koningsspelen 2020. Wilt u met uw school en/of sportvereniging daar ook tussen komen te staan, meld je dan aan voor een Koningmatch.

Partners Koningsmatch

De afgelopen jaren zien we steeds meer initiatieven ontstaan waarbij basisscholen door sportverenigingen worden geholpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Samen met onderstaande sportbonden en bijbehorende sportverenigingen willen wij bijdragen aan het verbinden van onderwijs en sport.  

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan