Waar ben je naar op zoek?

De Koningsmatch

Een Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een sportaanbieder met als doel het gezamenlijk organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

De sportaanbieder kan dit doen door het organiseren van verschillende sportactiviteiten voor de kinderen, het beschikbaar stellen van de accommodatie, het geven van een clinic of het leveren van vrijwilligers.

c8c8af

Om dit te faciliteren hebben we een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportorganisaties op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen. Met behulp van het platform kunnen beide partijen een Koningsmatch maken.

Ben je een basisschool of sportorganisatie én geïnteresseerd in de Koningsmatch: lees dan vooral verder!

Sportaanbieders & De Koningsmatch

Wil je als vereniging of sportaanbieder jouw hulp aanbieden bij de organisatie van de Koningsspelen 2021? Met de Koningsmatch tool is dit mogelijk!

Wat zijn de voordelen?

 • Gelegenheid om kinderen in beweging te brengen en/of leden te werven;
 • Mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen; 
 • Maatschappelijke betrokkenheid creëren. 

Hoe werkt het?

 • Geef via onderstaande link aan dat jouw sportorganisatie graag een school wilt helpen bij de organisatie van de Koningsspelen;
 • Na het aanmelden kun je op de 'Persoonlijke Koningsspelen Pagina' eenvoudig zien welke basisscholen uit de buurt meedoen;
 • Andersom zien basisscholen op hun 'Persoonlijke Koningsspelen Pagina' welke sportaanbiederser in de buurt willen helpen met het sportieve gedeelte;  
 • Met één klik kun je contact zoeken met de basisschool.
Aanmelden voor de Koningsmatch

Basisscholen & De Koningsmatch

Wil je als school hulp bij de organisatie van de Koningsspelen? Misschien kan een sportaanbieder bij jou in de buurt helpen!

Om de organisatie van de Koningsspelen voor jou makkelijker te maken, hebben wij  een tool ontwikkeld waarbij je makkelijk in contact kunt komen met sportaanbieders in de buurt die graag willen helpen.

Wat zijn de voordelen?

 • Ondersteuning bij het actieve gedeelte van de Koningsspelen; 
 • Gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met de sportaanbieders in de buurt;
 • Eenvoudige manier om een duurzame relatie op te bouwen met sportaanbieders in de omgeving.

Hoe werkt het?

 • Schrijf jouw school in voor de Koningsspelen via onderstaande button; 
 • Laat via het inschrijfformulier weten dat je interesse hebt in een Koningsmatch;
 • Op jouw 'Persoonlijke Koningsspelen Pagina' zie je vervolgens een overzicht van de sportaanbieders in de buurt die een sportactiviteit die graag willen helpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen;
 • Je kunt nu eenvoudig contact opnemen met een of meerdere van deze sportaanbieders.
Inschrijven voor de Koningsmatch

Wie heeft zich ingeschreven voor de Koningsspelen 2021?

Op onderstaand kaartje vind je een overzicht van de scholen, gemeenten en sportaanbieders die zich al hebben ingeschreven voor de Koningsspelen 2021. Dagelijks komen er nieuwe organisaties bij. 

Klik op het kaartje, ga naar het dorp, de stad of de omgeving waarover jij meer info wilt en klik door totdat de scholen en sportaanbieders verschijnen op het kaartje. 

Wil je als school of als sportaanbieder hier ook tussen komen te staan? Meld je dan vandaag nog aan voor de Koningsspelen 2021 via deze link. 

Ook vind je op het kaartje alle Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts bij jou in de buurt, zodat je kunt zien waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen sporten en spelen.  

Koningsmatch groot succes voor golfvereniging De Batouwe

Meedoen met de Koningsspelen, een succesvolle dag hebben met enthousiaste kinderen en uiteindelijk twee nieuwe leden noteren! Golfvereniging De Batouwe uit de gemeente Buren is dit gelukt. Deze vereniging besloot om zich aan te melden voor de Koningsmatch om de golfsport en de vereniging bekend te maken bij de jeugd in de buurt. Zes groepen van vijf basisscholen waren aanwezig tijdens de Koningsspelen van 2018.

Klik hier voor meer informatie over deze Koningsmatch

Mooi voorbeeld van een Koningsmatch: ouders organiseren Koningsspelen in gemeente Renkum

Basisscholen, sportverenigingen en/of gemeenten nemen vaak het initiatief om de Koningsspelen te organiseren. In de gemeente Renkum doen ze het net even anders. Benieuwd hoe zij de Koningsspelen organiseren? Lees dan vooral verder!

Klik hier voor meer informatie over deze Koningsmatch

Partners Koningsmatch

De afgelopen jaren zien we steeds meer initiatieven ontstaan waarbij basisscholen door sportverenigingen worden geholpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Samen met onderstaande sportbonden en bijbehorende sportverenigingen willen wij bijdragen aan het verbinden van onderwijs en sport.  

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan