Waar ben je naar op zoek?

Het Koningsontbijt

Ook dit jaar start de Koningsspelen feestelijk, namelijk met het Koningsontbijt! Een goed ontbijt geeft een kind in de groei de energie die het nodig heeft om te leren, te sporten en te spelen. Dit is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend en daarom laten we samen met onze partner Jumbo kinderen ontdekken wat zij lekker vinden.

De inhoud van het ontbijt wordt medio maart 2024 bekendgemaakt. Vanaf dan kan je via deze pagina de ingrediënten-en allergenenlijst downloaden.  

Schrijf je school in voor 28 februari om verzekerd te zijn van het gratis Koningsontbijt. Het ontbijtpakket kan een dag voor de Koningsspelen opgehaald worden bij een Jumbo in de buurt. 

Wil je meer inspiratie voor een gezonde start van de dag?

Kijk ook eens op jumbo.com/koningsspelen. Daar vind je heel veel leuke, gezonde ontbijtrecepten om samen met je ouders of broertjes en zusjes te maken.

Ook hebben we een leuke Ontbijtbingo en ontbijtpretboekjes boordevol puzzels en weetjes over een goed ontbijt.gemaakt.En wil je aan de klas aandacht besteden aan het belang van een gezond ontbijt? Volg dan de Smaaklessen over het ontbijt die wij hebben ontwikkeld i.s.m. de Universiteit van Wageningen.

 

Voel Je Fit Spel

Hoe gaat jouw Koningsontbijt eruit zien? Op de foto zie je alle producten die in het Koningsontbijt zitten én vind je het tweede cijfer voor het Voel Je Fit Spel. Vul het cijfer in op de Koningsspelen Fitmeter.