Waar ben je naar op zoek?

Wat zijn de Koningsspelen?

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag.

In 2024 zijn de Koningsspelen op vrijdag 26 april.

De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk, gezond Koningsontbijt. 

Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. 

De Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation zijn de 'founding fathers' van de Koningsspelen. 

Welke gemeenten en sportaanbieders hebben zich ingeschreven voor de Koningsspelen 2023?

Op onderstaand kaartje vind je een overzicht van de scholen, gemeenten en sportaanbieders die zich hebben ingeschreven voor de Koningsspelen 2023.

Ook vind je op het kaartje alle Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts bij jou in de buurt, zodat je kunt zien waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen sporten en spelen.  

Trots dat Koningsspelen zijn uitgegroeid tot een traditie

“Met de Koningsspelen willen we een structurele bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving.

Ik ben dan ook trots dat de Koningsspelen zijn uitgegroeid tot een traditie en dat er gemiddeld 1,2 miljoen kinderen en ruim 6.000 scholen met veel plezier meedoen.“ 

Richard Krajicek
Initiatiefnemer Koningsspelen

Partners

Samen met de scholen, maatschappelijke instellingen, gemeenten, sportverenigingen en het bedrijfsleven kunnen wij de Koningsspelen ieder jaar mogelijk maken. De Koningsspelen worden financieel en faciliterend ondersteund door onderstaande partners.

Onze partners realiseren zich dat hun ondersteuning ten behoeve is van de Koningsspelen en kiezen hierbij voor een bescheiden uitstraling, passend bij het onderwijs en het Koninklijk Huis. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan