Waar ben je naar op zoek?

Wat zijn de Koningsspelen?

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag.

In 2021 vinden de Koningsspelen plaats op vrijdag 23 april.

De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. 

De Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation zijn de 'founding fathers' van de Koningsspelen. 

Wie heeft zich ingeschreven voor de Koningsspelen 2021?

Op onderstaand kaartje vind je een overzicht van de scholen, gemeenten en sportaanbieders die zich al hebben ingeschreven voor de Koningsspelen 2021 op vrijdag 23 april.

Trots dat Koningsspelen zijn uitgegroeid tot een traditie

“Met de Koningsspelen willen we een structurele bijdrage leveren aan een gezonde en sportieve samenleving.

Ik ben dan ook trots dat de Koningsspelen zijn uitgegroeid tot een traditie en dat er gemiddeld 1,2 miljoen kinderen en ruim 6.000 scholen met veel plezier meedoen.“ 

Richard Krajicek
Initiatiefnemer Koningsspelen

Koningsontbijt & Koningssportdag

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. Het gezamenlijke Koningsontbijt en de Koningssportdag vinden plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid. 

Bij de samenstelling van het Koningsontbijt kiezen wij voor een gevarieerde balans tussen gezonde ontbijtproducten en producten die passen bij een lekker en feestelijk ontbijt. De kinderen moeten hiermee genoeg energie krijgen voor het sportieve deel van de Koningsspelen. 

Koningsontbijt Koningsmatch

Partners

Samen met de scholen, maatschappelijke instellingen, gemeenten, sportverenigingen en het bedrijfsleven kunnen wij de Koningsspelen ieder jaar mogelijk maken. De Koningsspelen worden financieel en faciliterend ondersteund door onderstaande partners.

Onze partners realiseren zich dat hun ondersteuning ten behoeve is van de Koningsspelen en kiezen hierbij voor een bescheiden uitstraling, passend bij het onderwijs en het Koninklijk Huis. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan