Waar ben je naar op zoek?

Een voor allen en allen voor één!

30 november 2022 - Volleybalvereniging de Musketiers vierde afgelopen jaar haar 50-jarig jubileum! En als ware sportliefhebbers hield dat jubileum ook in dat er een heel uitgebreid aanbod op de Koningsspelen kwam. In Elst was het feest!

Samen met andere verenigingen 
Gert van Burken van de Musketiers is één van de drijvende krachten in Elst, die de deelnemende basisscholen ondersteunt bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Van Burken: ”We werkten met andere clubs samen: twee voetbalverenigingen, een karate- en judo school, een hockeyvereniging en de Nevobo die met de volleybalbus naar Elst kwam. Daarin schuilt toch de kracht. Dus dat je elkaar opzoekt en dat niet ieder voor zich het wiel aan het uitvinden is. Leerkrachten vertellen me telkens weer hoe blij ze zijn dat wij de sportieve organisatie uit handen nemen. Er komt al zo veel op de scholen af.” 

Gezond ontbijt voor honderden leerlingen 
De 320 leerlingen startten de dag met het gezonde Koningsontbijt op hun eigen school. Daarna verplaatsten de groepen 4 t/m 8 zich naar het sportpark in Elst. De jongste groepen hadden een apart veldje waar ze verschillende spelletjes deden. Naast de eigen sporten van de verschillende verenigingen, bood de organisatie ook andere leuke beweeg-activiteiten aan, zoals een hindernisbaan, springkussen, smashmeter en frisbeeën.  

"Iedereen die heeft meegeholpen ging blij en voldaan naar huis"
Omdat Elst al sinds de start in 2013 meedoet met de Koningsspelen, is het een echte traditie geworden. Voor komend jaar zullen de Musketiers zeker kijken of zij weer met de andere verenigingen kunnen samenwerken. Van Burken verheugt zich vooral weer op de blije gezichten van alle betrokkenen: ”Dat staat me nog het meeste bij, dat iedereen die heeft meegeholpen vanuit de verenigingen en de scholen, blij en voldaan naar huis ging".  

In 2023 vinden de Koningsspelen eenmalig op 2 data plaats, op donderdag 20 april en vrijdag 21 april. Van Burken verwacht dat de meeste scholen in Elst zullen kiezen voor de vrijdag, omdat er niet door veel mensen het Suikerfeest wordt gevierd. Maar welke dag het ook wordt, ook Elst maakt zich op voor de 11e editie van de Koningsspelen! 

Maak ook een Koningsmatch
Wil jij of ga jij – als sportaanbieder - ook scholen helpen tijdens de Koningsspelen 2023 meld je dan vandaag nog aan via deze link.  

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan