Waar ben je naar op zoek?

Zo zorgt Spurd ervoor dat iedereen meedoet!

22 maart 2023 - In Purmerend en De Beemster pakken ze groot uit. Op vrijdag 21 april organiseert Sportstichting Spurd de Koningsspelen voor alle reguliere basisscholen in die gemeenten. Die dag gaan zo’n 6.000 kinderen eerst gezond ontbijten op school om vervolgens met veel energie te gaan genieten van de sportactiviteiten.

Maar daar blijft het niet bij.

Op vrijdag 14 april organiseert Spurd ook de 'Unieke Koningsspelen' voor alle kinderen uit het speciaal basisonderwijs. Daar nemen nog eens zo’n 650 kinderen aan deel!

Benieuwd hoe ze dat organiseren? Lees dan snel verder...

1,2 Iedereen doet mee!
“Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen uit het basisonderwijs mee kunnen doen met de Koningsspelen, bij ons ook wel de Koningssportdag genoemd. Daarom zijn wij drie jaar geleden gestart met de 'Unieke Koningsspelen',” aldus organisator Claudia Kieft. De 'Unieke Koningsspelen' zijn inmiddels een begrip in Purmerend en De Beemster. Om de dag aan te laten sluiten op de doelgroep, past Spurd enkele aanpassingen toe. Zo maken ze kleinere groepjes, zorgen ze voor meer vrijwilligers en wordt er rustigere muziek gedraaid. Aan iedereen wordt gedacht.

Groot beweegaanbod tijdens de Koningsspelen 
Net als bij de reguliere Koningssportdag biedt Spurd de kinderen tijdens de 'Unieke Koningsspelen' een groot palet aan sportactiviteiten. De 'Unieke Koningsspelen' vinden plaats in het Leeghwaterpark, wat is opgedeeld in drie locaties die aan elkaar grenzen. Op de buitenweide van het Leegwaterbad (het zwembad van Spurd) staan luchtkussens, verschillende sportonderdelen, een mega grote bellenblaas en wordt er natuurlijk gedanst op het Koningsspelenlied 2023 van Kinderen voor Kinderen: de ZiggZagg. De tweede locaties is grote speeltuin 'De Speelkraam' waar uitdagende speeltoestellen voor de kinderen staan. De oudere kinderen kunnen op het sportveld volop hun energie kwijt bij meerdere uitdagende sporten. 

Lokale samenwerkingen
Stichting Spurd werkt tijdens de Koningssportdag en de 'Unieke Koningsspelen' samen met veel verschillende organisaties. Naast verschillende sportverenigingen wordt er ook samengewerkt met het sociaal domein, commerciële sportinstellingen, vrijwilligers en nog veel meer organisaties. Kieft: “De samenwerkingen met deze partijen loopt al jaren gesmeerd.” 

Gezonde brandstof voor de kinderen
Claudia Kieft: “Gezond eten en drinken is onderdeel van het JOGG-beleid wat wij al sinds 2012 voeren. Dit komt ook aan bod tijdens de 'Unieke Koningsspelen'. Kinderen krijgen water en groenten en fruit op deze feestelijke dag.” Tijdens de Koningsspelen voor het reguliere onderwijs kiezen de scholen er zelf voor of ze voorafgaand aan het sporten genieten van het gratis, gezonde en feitelijke Koningsontbijt. 

Ga jij – als sportaanbieder - ook scholen helpen tijdens de Koningsspelen 2023? Laat het ons dan vandaag nog weten via deze link.   
Zo kunnen we je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom de Koningsspelen en mis je niets! 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan