Waar ben je naar op zoek?

Zó zorgt Zevenaar ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen!

16 december 2022 - Als sportservicebureau is Ataro in de gemeente Zevenaar ook actief voor de Koningsspelen. Dit doen zij al voor het elfde jaar op rij. Zij zoeken met lokale sportaanbieders de samenwerking op om zo voor 16 basisscholen het sportieve gedeelte van de Koningsspelen te organiseren.

Koningsontbijt op school, daarna naar sportlocatie  
Alle kinderen schuiven op school eerst aan bij het gratis Koningsontbijt. De scholen vragen zelf bij inschrijving op Koningsspelen.nl het gezonde Koningsontbijt aan. Met vouchers kunnen zij het onbijt de dag voor de Koningsspelen ophalen bij de plaatselijke Jumbo vestiging. Daarna vertrekken de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 naar de centrale sportlocatie. De jongere kinderen krijgen op de eigen school een sportieve invulling. Op het schoolplein doen zij diverse leuke activiteiten en sporten. 

Scholen weer met elkaar sporten 
Joris Herbes, combinatiefunctionaris van Ataro: ”We brengen de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 samen op een centrale plek in de gemeente Zevenaar. Dat zijn maar liefst 1500 kinderen, afkomstig van 16 basisscholen. Allemaal kijken we er enorm naar uit om na de Coronaperiode weer samen te komen. De scholen sporten met elkaar en battelen ook tegen elkaar. Iedereen die meehelpt, wil er een geweldige dag voor de kinderen van maken. We bieden de sporten voor verschillende niveaus aan, want het is zo belangrijk dat álle kinderen mee kunnen doen. Dat geldt ook voor kinderen met een beperking, zij doen bij ons net zo goed mee.” 

Gekozen datum 
In 2023 vinden de Koningsspelen eenmalig op 2 data plaats, op donderdag 20 april en vrijdag 21 april. Herbes: “In Zevenaar kiezen we voor vrijdag 21 april, omdat de feestelijke dag dan direct het begin van de vakantie inluidt”.  

Verenigingen waarmee Ataro sportservice samenwerkt
Ataro werkt tijdens de Koningsspelen met diverse sportverenigingen uit Zevenaar samen. Herbes: “Onder meer met Korfbalvereniging de Zwaluwen, Voetbal en handbalvereniging OBW, Rugby vereniging de Duuvels en Hockeyvereniging HVZ bezorgen we samen de kinderen een feestelijke én sportieve dag!” 

 

Wil jij of ga jij – als sportaanbieder - ook scholen helpen tijdens de Koningsspelen 2023 meld je dan vandaag nog aan via deze link
Twijfel je nog? Aanmelden kost 5 minuten en je aanmelding wijzigen kan altijd nog. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan