Waar ben je naar op zoek?

Koningsspelen voor golfvereniging De Batouwe groot succes door Koningsmatch

17 januari 2019 - Succesvolle Koningsspelen organiseren met veel enthousiaste kinderen én een aantal nieuwe leden voor de vereniging. Golfvereniging De Batouwe is het gelukt. Hoe zij dit hebben aangepakt, lees je hieronder...

Golfvereniging De Batouwe uit de gemeente Buren besloot zich aan te melden voor de Koningsmatch om de golfsport en de vereniging bekend te maken bij de jeugd in de buurt. Maar liefst zes groepen van vijf basisscholen waren aanwezig en maakten er samen een groot feest van tijdens de Koningsspelen 2018. 

Mooie samenwerking 
Orlando Sardaro, voorzitter van de jeugdcommissie van golfvereniging De Batouwe, startte zijn voorbereiding met plan van aanpak. Een belangrijk onderdeel hiervan was het betrekken van organisaties die eventueel zouden kunnen helpen om de clinic voor elkaar te krijgen. Eén van die samenwerkingen was met de Nederlandse Golf Federatie (NGF). 

De Nederlandse Golf Federatie heeft een aanbod voor jeugd onder de naam Golf Raak!. Orlando laat weten dat zij promotiemateriaal en een zogenaamde funpark dat uit opblaasspeeltoestellen bestaat hebben gehuurd van de NGF. Hierdoor konden ze de golfsport op een zeer laagdrempelige en ludieke manier neerzetten voor de basisschoolleerlingen. 

Aanloop naar de Koningsspelen
Voorafgaand aan de Koningsspelen is er veel contact geweest met de basisscholen. Uit de gesprekken bleek dat golf een onbekende sport was voor de kinderen. “Hier hebben we direct op geanticipeerd door een brief op te stellen voor de ouders. Ook hebben we ervoor gezorgd dat een golfer op school wat kwam vertellen over de golfsport en wat de kinderen konden verwachten op de dag zelf. Dat heeft zeker een bijdrage geleverd aan het succes van de dag"  

Tijdens de Koningsspelen
De initiatiefnemers schreven een wedstrijd uit voor de kinderen. Tijden de Koningsspelen konden alle groepen punten behalen. De klas van de groep dat de meeste punten had, kreeg een gratis golfclinic met een échte professional. “Het was een groot succes. Er was veel interesse en de kinderen vonden het allemaal hartstikke leuk. We hebben uiteindelijk 2 nieuwe leden mogen noteren!”

Na de Koningsspelen
Golfvereniging De Batouwe zorgde ervoor ieder kind dat aanwezig was een gratis proefles kon krijgen en daarnaast werden de kinderen ook uitgenodigd voor de open dag die het daaropvolgende weekend plaatsvond. 

"Winst voor iedereen"
Aankomende editie zal Golfvereniging De Batouwe weer een Koningsmatch maken tijdens de Koningsspelen. “Het mes snijdt aan allerlei kanten: de scholen hebben een leuke activiteit en de kinderen komen in aanraking met de sport. Dat is toch winst voor iedereen?” aldus Orlando Sardaro.

Ben jij geïnspireerd geraakt en wil jij graag ook een Koningsmatch? Klik dan hier of neem contact op met Erwin Goedhart via erwin@koningsspelen.nl.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan