Waar ben je naar op zoek?

Koningsmatch in Dronten: verbinden, bewegen en samenwerken

5 december 2023 - Elk jaar weten de enthousiaste buurtsportcoaches van Sport in Dronten en De Meerpaal maar liefst 1700 kinderen in beweging te brengen tijdens de Koningsspelen. Ze maken een Koningsmatch met 20 basisscholen en nemen de organisatie van het sportieve gedeelte op zich.

Benieuwd hoe ze dat doen? Lees dan snel verder...

“Het is een feest om zoveel kinderen bij elkaar te hebben die plezier hebben in sport en spel.” Vertelt René Lont, buurtsportcoach bij Sport in Dronten en al jaren de drijvende kracht achter de Koningsspelen.

Verbinden
De buurtsportcoaches in Dronten zijn een verbindende kracht. René vertelt hierover: "Als buurtsportcoaches zetten we ons het hele jaar in om kinderen in beweging te krijgen. De Koningsspelen zijn een mooi voorbeeld van verbinding. Al 11 jaar werken we samen met diverse verenigingen en fysiotherapiepraktijken om het sportieve gedeelte te organiseren. Hierdoor kunnen we een breed scala aan sporten en spellen aanbieden, van atletiek tot springkussens, en van knotshockey tot dansen; kinderen krijgen de kans om verschillende sporten en spellen uit te proberen." 

Vrijwilligers 
Tijdens de Koningsspelen wordt er een beroep gedaan op vrijwilligers. Vaak is het vinden van vrijwilligers een uitdaging, maar in Dronten hebben ze hier slim op ingespeeld door samen te werken met middelbare scholieren uit de buurt. De leerlingen ondersteunen bij diverse (sport)onderdelen tijdens de Koningsspelen. 

Koningsontbijt
Naast het sporten is een gezond ontbijt natuurlijk van groot belang, daarom biedt de Koningsspelen een gratis Koningsontbijt aan. Het ontbijt kan door scholen opgehaald worden bij de Jumbo in de buurt. In Dronten ontbijten de meeste kinderen eerst op school voordat ze lekker in beweging komen.

Wil jij – als sportaanbieder - ook scholen ondersteunen tijdens de Koningsspelen van 2024? Dat kan! Meld je dan aan voor de Koningsmatch en draag bij aan een dag vol sport, spel en plezier. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan