Waar ben je naar op zoek?

Eindhoven Sport laat kinderen ontdekken

11 april 2024 - Marly Litjens van Eindhoven Sport is druk bezig met de voorbereidingen voor de Koningsspelen 2024: “Met gemiddeld 24 basisscholen en een groeiend aantal leerlingen organiseert Eindhoven Sport de Koningsspelen voor zo’n 3450 kinderen, op maar liefst 11 locaties.” In Eindhoven zijn de Koningsspelen een sportieve en feestelijke traditie voor scholen en sportaanbieders, dit jaar staat de 12e editie op het programma.

Samenwerking 
Sinds de start van de Koningsspelen is Eindhoven Sport een onmisbare schakel voor de organisatie van de Koningsspelen in Eindhoven. Door de nauwe samenwerking met Fontys Sport en Bewegen en Summa Sport en Bewegen, die twee locaties voor hun rekening nemen, zorgt Eindhoven Sport voor een geweldige dag voor de kinderen. “De samenwerking met onze vaste partners verloopt vlekkeloos”, vertelt Marly. “Maar ook met de sportaanbieders groeien we elk jaar. Vorig jaar deden er 35 sportaanbieders mee, dit aantal is gegroeid naar 55, en dat is fantastisch.” 

Koningsspelen 2024 
Eindhoven Sport zorgt voor maatwerk tijdens de Koningsspelen. Door logische koppelingen te maken tussen scholen en sportaanbieders uit dezelfde buurt, vergroten ze de kans op doorstroming naar regulieren sportactiviteiten. Dit jaar pakt Eindhoven Sport groter uit dan ooit, met maar liefst 11 locaties verspreid over de stad. Op de twee grote locaties, waar zo’n 600 tot 900 kinderen kunnen deelnemen, kunnen scholen zich volledig laten ontzorgen en genieten van vier clinics verzorgd door sportaanbieders of studenten. Op de kleinere locaties nemen tweedejaars studenten de coördinatie op zich. “Sinds dit jaar bieden we scholen de mogelijkheid om met meer klassen te komen dan ons programma met clinics aanbiedt. Zij krijgen dan een sportveld aangeboden waar de rest van de klassen kunnen sporten en bewegen. Zo kan een school toch met alle klassen de Koningsspelen vieren” vertelt Marly trots. “Dit maatwerk wordt enorm gewaardeerd en stelt ons in staat om steeds meer scholen en kinderen te ondersteunen.” 
En vergeet niet, het Koningsontbijt is een belangrijk onderdeel van deze dag. Eindhoven Sport houdt hier rekening mee in het programma en stimuleert hiermee scholen om hieraan deel te nemen. 

De activiteiten tijdens de Koningsspelen zijn net zo divers als de deelnemende scholen. Van sporten zoals voetbal, hockey, handbal en padel tot urban sporten zoals BMX, freerunnen, calisthenics, (fysiek) VR-gamen, er is voor ieder wat wils. Marly: “We streven ernaar om een breed aanbod aan activiteiten aan te bieden om alle kinderen de kans te geven om hun passie voor beweging te ontdekken.”  

Na de Koningsspelen 
De betrokkenheid stopt niet na de Koningsspelen. Eindhoven Sport blijft het hele jaar door samenwerken met sportaanbieders, scholen en andere partners om sport en beweging te stimuleren. “Ons doel gaat verder dan alleen de Koningsspelen. We willen een blijvende impact hebben op de gezondheid en het welzijn van de kinderen.” benadrukt Marly. Sportaanbieders kunnen het hele jaar aanbod (voor alle doelgroepen) aanmaken op het platform www.kiesjesportenkunst.nl. Zo kunnen kinderen ook na de Koningsspelen het sportaanbod in de stad ontdekken. 

Wil jij – als sportaanbieder - ook scholen ondersteunen tijdens de Koningsspelen van 2024? Dat kan! Meld je dan aan voor de Koningsmatch en draag bij aan een dag vol sport, spel en plezier. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan