Waar ben je naar op zoek?

“Zo organiseren we de Koningsspelen net even anders”

16 april 2021 - Genoeg bewegen, goed eten en samen plezier maken. Dat zijn het hele jaar door belangrijke thema’s bij Triade, een organisatie die gehandicaptenzorg en GGZ(care) biedt op verschillende locaties in Flevoland. Al jaren doet Triade mee aan de Koningsspelen. Zo ook dit jaar.

Mirjam van Amerongen, Bewegingstherapeut bij Triade Flevoland, vertelt hoe ze de Koningsspelen dit jaar net even anders organiseren.

Zo houden we het veilig
“Op 8 locaties gaan we voor verschillende groepen de Koningsspelen organiseren. Waar we tijdens voorgaande edities alle groepen bij elkaar brachten, bieden we de activiteiten nu bij de groep aan. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen groep blijven en houden we het veilig,“ vertelt Mirjam.

“Voorafgaand aan de Koningsspelen oefenen we met iedereen 'Zij aan zij', het nieuwe Koningsspelenlied. We passen de dans dan iets aan, zodat iedereen mee kan doen. Iedereen vindt dat geweldig. Ook gaan we aan de slag met de kleurplaten en vlaggen uit het Koningsspelen Doe-pakket, om de ruimtes en de dag zelf nog feestelijker te maken.

Activiteiten op maat
Om de activiteiten zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de kinderen in de groepen gaan we met de begeleiders van de groepen vooraf in gesprek over de activiteiten die we op 23 april kunnen aanbieden. Zo weten we goed wat men kan en leuk vindt.”

En als het dan zover is op 23 april starten we in de ochtend met sportieve activiteiten. Hiervoor gebruiken we de items uit het Koningsspelen Sport- en Feestpakket. Natuurlijk zingen en dansen we mee met Zij aan zij. Deze mooie ochtend sluiten we af met een gezellige lunch met oranje producten zoals sinaasappelsap, wortels en een echte Koningssoep,” aldus Mirjam

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan