Waar ben je naar op zoek?

Zing en dans mee met 'Zij aan zij'

25 maart 2021 - Daar is ie dan! De gloednieuwe videoclip van Zij aan zij, het lied van de Koningsspelen 2021.

In dit vrolijke nummer zingen de kinderen van Kinderen voor Kinderen over samen zijn en dat iedereen mee moet kunnen doen. Want samen is tenslotte alles leuker. De opname van de clip vond plaats in en rond het monumentale zendstation Radio Kootwijk.

Fotografie: Ineke Oostveen


Vanaf nu kunnen alle kinderen in Nederland enthousiast het liedje en de dans van ‘Zij aan zij’ oefenen voor de feestelijke start van de Koningsspelen op 23 april. 

Om het lied en de dans onder de knie te krijgen zijn er instructievideo's gemaakt voor de kinderen en de leerkrachten. In de video's  leggen de Kinderen voor Kinderen-coaches én de koorkinderen stap voor stap uit hoe de kinderen het lied en de dans zelf kunnen instuderen. Daarbij is rekening gehouden met verschillende niveaus, zodat het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Alle deelnemende scholen ontvangen de instructies per mail. 

Ook dit jaar is Lucia Marthas verantwoordelijk voor de tekst en Tjeerd P. Oosterhuis voor de muziek. 

Je bekijkt het lied en de dans hier www.koningsspelen.nl/inspiratie/zing-en-dans/. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

De lesbrief voor leerkrachten vind je hier. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan