Waar ben je naar op zoek?

'Zij aan zij' is de titel van het nieuwe Koningsspelenlied

25 februari 2021 - Ook dit jaar worden de Koningsspelen traditiegetrouw zingend en dansend gestart met een lied van Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied is ‘Zij aan zij’ en sluit naadloos aan op het thema van de Koningsspelen dat dit jaar IK+JIJ=WIJ is.

3:51

“In deze tijd hebben we elkaar hard nodig. Met het lied en het thema willen Kinderen voor Kinderen en de Koningsspelen laten zien dat samen ons nét dat beetje extra geeft. We hopen dan ook dat dit jaar wederom miljoenen kinderen meezingen en dansen met het Koningsspelenlied," aldus Florence van Duijvendijk, eindredacteur Kinderen voor Kinderen. 

Met zang- en dansinstructie
Ook dit jaar ontvangen de leerkrachten van alle deelnemende scholen een zang- en dansinstructie. Voor kinderen die niet kunnen lopen komt er ook een dansinstructie.  De coaches leggen in deze video’s stap voor stap uit hoe je het lied en de dans kunt instuderen. 

‘Zij aan zij’ is geschreven door Lucia Marthas en producent Tjeerd P. Oosterhuis is verantwoordelijk voor de muziek. 

Kinderen voor Kinderen en de Koningsspelen werken al vanaf de eerste editie van de Koningsspelen in 2013 samen. Na Bewegen is gezond in 2013, volgden Doe de Kanga (2014), Energie (2015), Hupsakee (2016), Okido (2017), Fitlala (2018) en de Pasapas (2019).

Met 12,4 miljoen views was de Pasapas in 2019 de best bekeken video op YouTube. Hupsakee is in totaal meer dan 90 miljoen keer bekeken en daarmee het Koningsspelenlied met de meeste views.

Bekijk hier hoe Ridder de naam van het nieuwe Koningsspelenlied ontdekte! 

Inschrijven tot en met 7 maart
Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. Gemiddeld doen er 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en de Nederlandse scholen in het buitenland.

Inschrijven kan via https://koningsspelen.nl/inschrijven/scholen/

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan