Waar ben je naar op zoek?

Wat ontbijt Vivianne Miedema?

12 april 2021 - Als 5-jarige begon Vivianne met voetballen. Nu speelt ze bij Arsenal in Engeland en is ze topscorer van het Nederlands Elftal. Dat betekent veel trainen en dus goed eten om voldoende energie te hebben. Een gezonde start van de dag hoort daarbij.

Maar hoe ziet die gezonde start van een profvoetbalster er dan uit? Met wie ontbijt zij het liefst? En wat is het gekste ontbijt dat Vivianne ooit heeft gegeten? Je leest het allemaal hieronder.

Waarom is een gezond ontbijt belangrijk voordat je gaat trainen?
“Het is voor mij natuurlijk belangrijk om voldoende energie binnen te krijgen voordat ik ga trainen in de ochtend. Deze energie haal ik uit mijn ontbijt. Op trainingsdagen start ik de dag altijd met een flinke kom Engelse pap met een banaan en een klein lepeltje nutella.”

Wat ontbijt je op de dagen dat je geen training hebt?
“Op de dagen dat ik vrij ben komt het Nederlandse in mij naar boven. Dan ontbijt ik graag met een volkoren broodje kaas of een bakje yoghurt met muesli. Ook maken we vaak gezonde pannenkoeken met blauwe bessen. Mmmm, zo lekker!”

Wat drink je graag bij het ontbijt?
“Ik ben een echte theedrinker. Elke dag drink ik een kop thee met een scheutje melk erin. Mijn favoriete theesmaak is English Breakfast, maar ik vind verse muntthee ook heel lekker.”

Waar en met wie ontbijt je het liefst?
“Met Lisa. Wij ontbijten thuis elke dag samen aan de ontbijtbar, heel gezellig!” Wat is het gekste dat je ooit hebt ontbeten? “In Nederland vinden we dit een beetje een gek ontbijtje, maar in Engeland vind je op elke menukaart het ‘English Breakfast’. Dit typisch Engelse ontbijt bestaat onder andere uit witte bonen in tomatensaus, toast, eieren en gebakken bacon. Dit ontbijtje kun je natuurlijk niet elke dag eten maar af en toe vind ik het wel heel lekker!”

Wat is jouw favoriete ontbijtcombi?
“Als kind was een broodje kaas met pure hagelslag mijn favoriet. Dit eet natuurlijk niemand, maar ik vind het nog steeds heel lekker. Mijn favoriete ontbijtcombi op dit moment blijven de gezonde pannenkoeken met blauwe bessen. Die zou ik elke dag wel kunnen eten! Soms beleg ik de pannenkoeken met hartige ingrediënten want de combinatie zoet en hartig vind ik ook heel lekker.”

Trek gekregen in de favoriete pannenkoeken van Vivianne? Download dan het Ontbijtpret boekje op www.koningsspelen.nl/inspiratie/doe-pakket

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan