Waar ben je naar op zoek?

Schoolzwemmen is bekend, maar schoolmountainbiken? In Almere doen ze het!

7 december 2020 - Op het moment dat Edgar Donkervliet van School Mountainbike Almere (MTB Almere) hoorde dat hij scholen kon helpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen meldde hij zich direct aan. En met succes!

Dezelfde dag zochten meerdere enthousiaste scholen met hem contact op via de Online Koningsmatch Tool van de Koningsspelen. Allemaal wilden ze een Koningsmatch maken. 

Zo ontstonden er drie jaar geleden mooie samenwerkingen met meerdere scholen in de buurt. En niet alleen op die ene dag in april, maar ook gedurende het jaar. Ieder jaar tijdens de Koningsspelen organiseert MTB Almere een clinic voor de groepen 6, 7 & 8 van een school in de buurt.

Voor de 150 kinderen wordt een parcours uitgezet - op het schoolplein of in de omgeving - waar ze de basistechnieken leren en lekker kunnen oefenen. Het ene jaar is het de hoofdactiviteit van de dag, maar soms is het ook onderdeel van meerdere sportactiviteiten. 

In 2020 gingen de clinics niet door, maar voor 2021 is er hoop. Aan de enthousiaste scholen en instructeurs van MTB Almere zal het niet liggen.

Ben jij sportaanbieder en wil je meer weten over het maken van een Koningsmatch? Check dan https://www.koningsspelen.nl/informatie/koningsmatch/.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan