Waar ben je naar op zoek?

Ontdek de Koningsspelen ontbijtlessen

11 maart 2024 - Wat is er nu leuker dan zelf ontdekken wat een gezond ontbijt is? Met de Koningsspelen genieten bijna 1 miljoen kinderen van het gratis, gezonde en feestelijke Koningsontbijt. Speciaal voor de Koningsspelen ontwikkelden we samen met de Universiteit Wageningen gratis lessen over ontbijt. Lees snel verder!

De ontbijtlessen zijn niet alleen leuk, maar ook educatief. Door mee te doen aan de spelletjes en activiteiten leren kinderen spelenderwijs over het belang van een gezond ontbijt. Een goed ontbijt geeft kinderen de energie die ze nodig hebben om te leren, te sporten en te spelen. Een goed begin van de dag is de basis voor een dag vol ontdekkingen!

In de lessen gaan de leerlingen bijvoorbeeld samen met Kokkie aan de slag om een heerlijk en voedzaam ontbijt te bereiden. Ontdek de smaken van gezonde ingrediënten en laat jullie creativiteit de vrije loop! Of duik in het proefjescircuit met de Schijf van Vijf en ontdek op een interactieve manier waarom een gezond ontbijt zo belangrijk is. Alle lessen sluiten af met een energizer van de Koningsspelen.

De lessen zijn te vinden op het lesportaal Chef!
www.voedseleducatie.nl 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan