Waar ben je naar op zoek?

Koninklijk Paar opent Koningsspelen in Delft

17 maart 2022 - Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima geven vrijdagochtend 22 april het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen op Brede School Poptahof in Delft.

Na afwezigheid van twee jaar starten de Koningsspelen weer met een gezamenlijk Koningsontbijt. Aansluitend opent het Koninklijk Paar de Koningsspelen en bezoeken ze de sportactiviteiten op het schoolplein.

De Brede School Poptahof staat in de wijk Poptahof in Delft. In deze wijk wonen circa 2.800  mensen die meer dan dertig verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen. In de brede school zijn twee scholen, een peuterspeelzaal, een kinderopvang en een tafeltennisvereniging gevestigd.

Leerlingen van beide scholen doen mee aan de Koningsspelen. Christelijke basisschool De Horizon telt 320 leerlingen en zijn al vele jaren deelnemer aan de Koningsspelen. De openbare basisschool De Parkschool heeft 150 leerlingen.

Het Koningsontbijt vindt plaats in het hart van het gebouw. Dit is een multifunctionele ruimte bestaande uit een aula en een speelzaal. Deze ruimte wordt naast de scholen, opvang en sportvereniging ook ingezet voor diverse welzijnsorganisaties die actief zijn in de omliggende wijk. 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan