Waar ben je naar op zoek?

Koningsspelen op de velden van een kazerne? In Amersfoort doen ze het!

13 april 2022 - De 320 leerlingen van de ASV Daltonschool in Amersfoort vieren de Koningsspelen dit jaar op een wel heel bijzondere locatie. Als onderdeel van een lokaal samenwerkingsinitiatief stelt de Landmacht op 22 april de sportvelden op de Bernhardkazerne beschikbaar voor hun sportieve activiteiten.

“Het belooft een geweldige ochtend en middag te worden waarbij we de verjaardag van de Koning en ‘vaandeldrager’ voor de Krijgsmacht vieren middels; sport, spel en gezelligheid,” aldus Jeroen Haans, coördinator vanuit Ministerie van Defensie.

Om 09.00 uur worden de Koningsspelen geopend door de Amersfoortse wethouder van Sport, dhr. Roald van der Linde en brigadegeneraal Gerhard Schonewille van het landmachthoofdkwartier in Utrecht.

Daarna zullen de kinderen verschillende sportactiviteiten doen op de velden van de kazerne. De organisatie van de Koningsspelen ligt bij de 2de jaars studenten van de sportacademie van het MBO Amersfoort.

Een mooie samenwerking tussen verschillende partijen. Een ware Koningsmatch kunnen we dit wel noemen!
 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan