Waar ben je naar op zoek?

Koningsspelen in Leiden: voor het onderwijs, door het onderwijs

6 februari 2020 - In Leiden worden de Koningsspelen ieder jaar groots georganiseerd. Ook in 2020 wijst alles erop dat het in de sleutelstad op vrijdag 17 april wederom één groot, sportief feest wordt.

Het mooie aan dit jaarlijkse initiatief is dat alle voortgezet onderwijs scholen, het MBO, het HBO en de universiteit in Leiden met elkaar aan de slag gaan en de kennis bundelen om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. 

Zo organiseren studenten van de opleiding ‘Sport en Bewegen’ het sportieve gedeelte van de dag, bemannen toekomstige doktersassistenten de EHBO en maken onderwijsassistenten in opleiding er een groot feest van voor de kinderen van het speciaal onderwijs. De leerlingen van de middelbare scholen en HBO en Universiteitsstudenten worden ingezet als begeleider van groepen en bij de spellen. 

Door deze samenwerking kunnen 9000 kinderen van ruim 30 basisscholen genieten van heel veel sportieve activiteiten verdeeld over 40 voetbalvelden en 32 schoolpleinen.

Geïnspireerd? Maak ook een Koningsmatch!
Ruim 160 sportorganisaties hebben zich aangemeld om te helpen bij de komende editie van de Koningsspelen. Staat jouw vereniging daar ook al tussen? 

Nog niet? Meld je dan vandaag nog aan via deze link of bevestig je Koningsmatch hier op je persoonlijke pagina. Wie weet win je dan ook wel het Koningsspelen Bidonkrat voor je vereniging!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan