Waar ben je naar op zoek?

Koningsspelen lanceert energizers voor in de klas

8 maart 2021 - Leerkrachten in het primaire onderwijs die deelnemen aan de Koningsspelen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de ‘Koningsspelen Moves’. Deze energizers voor in de klas - ontwikkeld in samenwerking met Lucia Marthas en Kinderen voor Kinderen – leveren kinderen nieuwe, positieve energie op om weer aan het werk te gaan.

In 20 video’s van gemiddeld 2 minuten inspireert Olivier Feikens, danscoach bij Kinderen voor Kinderen, de kinderen om naast hun tafel in de klas intensief te bewegen. Tussen de reken- en spellingles door, als dagopening of op het moment dat de energie in de klas laag is. Leerkrachten kunnen de energizers het hele jaar door op ieder moment van de dag inzetten.

Voor elk niveau en op ieder moment
De Koningsspelen Moves zijn ingedeeld in drie verschillende niveaus:

  • Rode, witte, blauwe moves voor groep 1 t/m 4
  • 1e t/m 5e moves voor groep 5 t/m 8
  • Rode, witte, blauwe plus moves voor iedereen die zittend meedoet

Door te kiezen voor speciale, langere versies van de Koningsspelen Moves kunnen leerkrachten deze naar eigen inzicht aanpassen aan het niveau van de klas. Ook is er een instrumentale versie beschikbaar, zodat kinderen met elkaar een eigen energizer kunnen maken.

Actievere houding, meer energie en betere concentratie
De ‘Koningsspelen Moves’ zorgen voor beweging in én met de klas​. Door samen plezier te maken in de klas wordt het groepsgevoel versterkt. Dit kan bijdragen aan een creatief en open klimaat. Daarnaast kan het leiden tot betere concentratie en actievere deelname in de lessen.

Leerkrachten kunnen de video’s en lesbrieven vinden, nadat ze zijn ingelogd op Koningsspelen.nl. Alle scholen die zijn ingeschreven voor de Koningsspelen 2021 op vrijdag 23 april hebben toegang tot die pagina.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan