Waar ben je naar op zoek?

"Koningsspelen in Corona-tijd? We kijken vooral naar hoe het wel kan"

5 maart 2021 - Dat ze de Koningsspelen niet met 2000 kinderen tegelijk op het strand kunnen organiseren dit jaar - zoals ze dat tijdens voorgaande edities wel hebben gedaan - was al snel duidelijk. Maar hoe kan het dan wel?

Rianne Koldenhof, Senior Buurtsportcoach Heemstede & Bloemendaal bij Stichting SportSupport Kennemerland vertelt over hun aanpak.

“Met de scholen zijn we eerst in gesprek gegaan om te polsen of ze open stonden voor een kleinschaligere variant van de Koningsspelen. En ja, dat stonden ze. Dat ze ons al goed kennen, dat we een goede reputatie hebben en dat we vroeg zijn gestart met het maken van de plannen, heeft hier zeker aan bijgedragen,” aldus Rianne.

Mini-Koningsspelen dichtbij school
“We organiseren mini-Koningsspelen voor 750 kinderen op 5 verschillende locaties. Dat doen we heel bewust dichtbij de 8 deelnemende scholen zelf, zodat kinderen naar de locatie toe kunnen lopen en we het aantal reisbewegingen minimaliseren.

Eén van de locaties is bijvoorbeeld  de velden van cricketvereniging Bloemendaal die op loopafstand van een van de deelnemende scholen (de Theresia) liggen en ook op de sportvelden van het Kennemer Lyceum organiseren we een mini-Koningsspelen.”

Helpende handjes
Rianne vervolgt: “We organiseren de Koningsspelen samen met studenten Sportkunde van INHolland en scholieren die in de sportklassen van het Kennemer Lyceum en het Haemstede Barger zitten. Zonder deze helpende handjes kunnen wij niet. Zij bedenken en begeleiden de sportspecifieke clinics. En het mooie is: zij staan te springen en kunnen niet wachten om van de mini-Koningsspelen een succes te maken op 23 april.”

Het mes snijdt aan twee kanten
“Zo snijdt het mes dus aan twee kanten: de jongeren doen waardevolle praktijkervaring op en de kinderen beleven een mooie, sportieve dag. En ook sportverenigingen helpen mee. Zo worden er clinics aangeboden, komen meerdere dansverenigingen op de verschillende locaties de openingsdans verzorgen en stelt de o.a. cricketvereniging haar accommodatie beschikbaar.

Alles binnen de richtlijnen en maatregelen die gelden op 23 april
Uiteraard houden we ons aan alle geldende richtlijnen en maatregelen die van kracht zijn op 23 april. Zo worden klassen niet gemengd, hebben we een slim doordraaischema bedacht en komen er verschillende looplijnen.”

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan