Waar ben je naar op zoek?

Koningsspelen gaan niet door in 2020

16 maart 2020 - Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus gaan de Koningsspelen dit jaar niet door. De landelijke organisatie vindt het niet verantwoord en gepast om het sportieve Oranjefeest te organiseren.

Gezien het feit dat de organisatie van de Koningsspelen primair ligt bij de lokale organisaties en scholen zelf, roept de landelijke organisatie hen dan ook op om de voorbereidende activiteiten uit te stellen tot volgend jaar.

Het besluit om dit jaar de Koningsspelen niet door te laten gaan is genomen in overleg met de ministeries van VWS en OC&W.

“Natuurlijk vinden we het ontzettend jammer, maar de volksgezondheid gaat boven alles. Voor alle scholen, sportorganisaties, gemeenten en vrijwilligers die reeds gestart waren met de organisatie van de Koningsspelen: heel veel dank voor jullie inzet. Dat waarderen wij enorm,“ aldus initiatiefnemer Richard Krajicek.

Op vrijdag 17 april stond de 8e editie van de Koningsspelen, een gezond en sportief feest voor meer dan 1,2 miljoen kinderen in het primaire onderwijs, gepland. Dit jaar heeft een record aantal scholen zich aangemeld voor de Koningsspelen en zouden er meer dan 750 samenwerkingen zijn tussen sportaanbieders en scholen tijdens het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

De volgende editie van de Koningsspelen zal plaatsvinden in april 2021.

Heb je vragen over de Koningsspelen en/of dit bericht? Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan