Waar ben je naar op zoek?

Koningsspelen gaan in aangepaste vorm door op 23 april

10 februari 2021 - Alle scholen in het primaire onderwijs kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de 9e editie van de Koningsspelen op vrijdag 23 april. Het sportieve Oranjefeest gaat in 2021 in aangepaste vorm door.

Vanaf vandaag kunnen alle scholen in het primaire onderwijs zich inschrijven voor de 9e editie van de Koningsspelen op vrijdag 23 april. Het sportieve Oranjefeest gaat in 2021 in aangepaste vorm door.

“Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen. Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk. In welke vorm de Koningsspelen plaatsvinden – kleinschalig op school of thuis - hangt af van de situatie op 23 april,” aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen.

Deelnemende scholen bepalen zelf hoe zij de dag vormgeven. Van de landelijke organisatie ontvangen alle deelnemende scholen tools om er – in welke vorm dan ook - een waardevolle, positieve en gepaste dag voor de kinderen van te maken.

Zo komt er een online beweegprogramma, smaaklessen over het ontbijt en ontvangen alle deelnemende scholen een Sport- en Feestpakket, sport- en spel ideeën, een online Doe-Pakket en een toolkit met concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.

Koningsontbijt
Vanwege de onzekere situatie en onvoldoende zicht op mogelijkheden en maatregelen op 23 april wordt het Koningsontbijt verplaatst naar volgend jaar. Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk.  

IK+JIJ=WIJ
In deze tijd hebben we elkaar hard nodig. Met het thema IK+JIJ=WIJ willen we laten zien dat samen ons nét dat beetje extra geeft. Deze editie moedigen we dan ook iedereen aan om er samen een mooie dag van te maken.

Koningsspelenlied
Kinderen voor Kinderen brengt dit jaar wederom een Koningsspelenlied uit, zodat de sportieve activiteiten traditiegetrouw zingend en dansend gestart kunnen worden. Het lied komt op vrijdag 26 maart uit.

Koningsmatch
Mochten scholen hulp kunnen gebruiken van professionals bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen, dan kunnen zij gebruik maken van de ‘Online Koningsmatch Tool’. Deze tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag helpen.

Inschrijven tot en met 7 maart
Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. 

Inschrijven kan via https://koningsspelen.nl/inschrijven/scholen/

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan