Waar ben je naar op zoek?

Koning opent 7e editie van de Koningsspelen in Lemmer

12 april 2019 - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vanochtend de Koningsspelen geopend op Basisschool De Arke in Lemmer. De zevende editie van de Koningsspelen staat in het teken van water drinken. In dat kader onthulde de Koning samen met een aantal kinderen een waterttappunt voor de Friese school. De onthulling was het startsein voor het sportieve gedeelte van de Koningsspelen in heel Nederland.

Aan de Koningsspelen doen dit jaar wederom meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de Nederlandse scholen in het buitenland en de eilanden van Caribisch Nederland: Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De Koning was samen met 420 leerlingen van Basisschool de Arke tijdens de landelijke opening van de Koningsspelen aanwezig bij het Koningsontbijt. Ook minister Bruno Bruins was bij de landelijke opening aanwezig. De Friese basisschool heeft onlangs het vignet ‘Bewegen en sport’ van de Gezonde School behaald; het kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: “Ik vind het geweldig dat we met de Koningsspelen ook dit jaar ruim 1,2 miljoen kinderen laten zien hoe belangrijk en vooral leuk een goed ontbijt, voldoende water drinken en actief bewegen is. Trots ben ik op het enthousiasme en de inzet van de leraren, vrijwilligers, ouders, sportverenigingen, gemeenten en sportbonden. Dankzij hen kunnen we dit sportieve feest voor de kinderen mogelijk maken.”

Sportminister Bruno Bruins: "Leuk om te zien dat er vandaag zoveel kinderen en basisscholen plezier hebben in sport door mee te doen aan de Koningsspelen. Samen met gemeenten wordt het sportakkoord nu uitgevoerd. Onderdeel daarvan is o.a. dat er meer speelplekken voor kinderen worden gecreëerd bij scholen".
 
De Koningsspelen vinden in 2020 plaats op vrijdag 17 april.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan