Waar ben je naar op zoek?

Kinderen na de Koningsspelen inspireren om bij jouw vereniging te komen sporten? Zo kan het!

24 maart 2023 - Tijdens de Koningsspelen op 20 april en 21 april gaan er meer dan 1,3 miljoen kinderen met enthousiasme ontbijten en sporten.

Hoe mooi zou het zijn als we het enthousiasme kunnen vasthouden en deze kinderen ook ná de Koningsspelen structureel in beweging kunnen brengen? Het platform dat NOC*NSF heeft ontwikkeld kan zowel kinderen als sportaanbieders hierbij helpen.

Hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn en hoe het werkt. Lees dus vooral verder.

NOC*NSF heeft het platform https://koningsspelen.sport.nl/ ontwikkeld. Op dit platform kunnen kinderen thuis – samen met hun ouders/verzorgers – na de Koningsspelen gratis proeflessen van een sportaanbieder in de buurt boeken.

Dit vervolgaanbod maakt de sportaanbieder aan op https://clubbase.sport.nl/

Het idee is dan als volgt: 

  • Sportaanbieder helpt een school bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen
  • Leerling krijgt een leuke clinic van de sportaanbieder tijdens de Koningsspelen 
  • Sportaanbieder wijst de school op het vervolgaanbod en overhandigt een flyer met link naar het sportaanbod dat te vinden en te boeken is op  https://koningsspelen.sport.nl/

Wil je dat jouw sportaanbod op https://koningsspelen.sport.nl/ komt te staan? Zo gaat het in zijn werk:

  1. Ga naar https://clubbase.sport.nl/ maak een Sportprofiel aan. Dit doe je door rechtsboven op ‘Login’ te klikken en vervolgens op ‘Maak een nieuw sportprofiel aan’.
  2. Login met jouw inloggegevens.
  3. Voeg je sportclub toe aan jouw Sportprofiel, door op ‘club toevoegen’ te klikken.
  4. Ga naar het tabblad ‘Programma’s’ en meld je aan voor het programma Koningsspelen. Klik op ‘Meer informatie’ en vervolgens op ‘doe mee’.
  5. Je bent nu klaar om activiteiten aan te bieden. Ga naar het tabblad ‘Aanbod’ om activiteiten aan te maken.
  6. Promoot jouw aanbod tijdens de Koningsspelen en laat kinderen verder kennis maken met jouw sport(club).

Het gebruik van het platform en het aanmaken van vervolgaanbod is geheel gratis. De actie loopt tot 1 juni 2023.

Bekijk de handleiding van https://clubbase.sport.nl/ voor een uitgebreidere uitleg. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe het programma werkt.

Hulp nodig bij promotie?
Via de promotietool van Clubbase kan je een gepersonaliseerde flyer maken. Ga naar het tabblad ‘Tools’ en klik onder het kopje ‘Promotietools’ op ‘meer informatie’. Kies voor de Koningsspelen en maak jouw gepersonaliseerde flyer. Deel deze flyer uit tijdens de Koningsspelen. Handleiding promotietool 

Vragen
Voor vragen over de werking en mogelijkheden van het platform, kun je rechtstreeks contact opnemen met NOC*NSF via clubbase@nocnsf.nl.

Ga jij scholen helpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen en wil je hier wel mee aan de slag, maar weet je niet precies hoe? Dan kun je contact opnemen met onze collega Merijn Buitenhek via merijn@koningsspelen.nl.

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan