Waar ben je naar op zoek?

Jubileumeditie Koningsspelen in het teken van fit worden

25 januari 2022 - Duizenden kinderen keken vandaag in de klas en thuis naar een speciale Koningsspelen uitzending waarin de Zappsport presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker samen met Kinderen voor Kinderen het thema van de 10e editie van de Koningsspelen bekend maakten. Het thema van de jubileumeditie is ‘Voel je Fit’. De Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 22 april 2022.

12:44

“Met de Koningsspelen laten we kinderen nu voor het 10e jaar ervaren hoe belangrijk, maar vooral ook hoe leuk het is om samen gezond te ontbijten en lekker te bewegen,”aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer Koningsspelen. “Wie op jonge leeftijd plezier ervaart in sporten en bewegen, behoudt dikwijls een actievere leefstijl op latere leeftijd. Met het thema ‘Voel je Fit’ en bijbehorende challenges dagen we dit jaar ruim 1 miljoen kinderen uit om nog fitter te worden.”

Bewegen in en met de klas met de Koningsspelen Moves
Met de lancering van de zogenaamde Koningsspelen Moves, oftewel energizers voor in de klas, werd daar vandaag direct een start mee gemaakt. De energizers zijn ontwikkeld i.s.m. Lucia Marthas met als doel kinderen in én met de klas te laten bewegen. Dit zorgt niet alleen voor een goede energie in de klas, maar ook voor een betere concentratie. Scholen kunnen de energizers vinden via www.koningsspelen.nl/energizers.

Gezond ontbijt, work-out, sportpakket, tips en inspiratie voor scholen
Ook dit jaar ontvangen alle deelnemende scholen van de landelijke organisatie tools om van de Koningsspelen – in welke vorm dan ook - een sportieve, positieve en gepaste dag te maken.

Zo verzorgt Jumbo - al 10 jaar partner van de Koningsspelen - dit jaar weer gratis een gezond en feestelijk Koningsontbijt, komt Zappsport wederom met een online work-out en ontvangen alle deelnemende scholen een sport- en feestpakket, sport- en spel ideeën, een online doe-pakket en een toolkit met concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.  

Na het Koningsontbijt start de Koningsspelensportdag op vrijdag 22 april zingend en dansend met het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied dat op vrijdag 25 maart uitkomt, werd vandaag ook bekend gemaakt en is ‘FITTOP10’.

Inschrijven kan tot en met 28 februari
Scholen in het primaire onderwijs hebben tot en met 28 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. Inschrijven kan via Koningsspelen.nl. In 2021 deden een recordaantal kinderen mee: 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.400 basisscholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland. 

Bekijk de speciale Koningsspelen uitzending hier: https://youtu.be/2VLPCO0MyjQ

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan