Waar ben je naar op zoek?

“De klassen niet naar de vereniging? Dan brengen wij de vereniging naar de klas!”

25 maart 2021 - In de gemeente Zevenaar werken ze tijdens de Koningsspelen al jaren samen met meerdere sportverenigingen. Normaal gesproken komen tijdens de Koningsspelen een kleine 1600 kinderen samen op het sportpark om met en tegen elkaar te strijden op sportief gebied.

Door de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om de scholen naar het sportpark te halen dus besloot Ataro Sportservice de verenigingen naar de scholen te brengen middels video-challenges.

Joris Herbes, Sportcoach bij Ataro Sportservice, vertelt hoe ze samen met sportverenigingen de kinderen op 23 april de scholen online gaan bedienen.

“Nu er geen grootschalige sportdag mogelijk is en het niet  verantwoord is om met externe partijen naar de scholen toe te gaan tijdens de Koningsspelen, moesten we iets anders bedenken. We kwamen op het idee om samen met verschillende sportverenigingen uit Zevenaar online challenges te ontwikkelingen.  Met deze challenges krijgen de verenigingen een podium om zichzelf te laten zien op de basissscholen terwijl er voor de leerlingen een gezellige en sportieve dag gecreëerd wordt.

Ook kunnen de klassen hun eindresultaat filmen en insturen naar de jury om op deze manier mee te doen naar een aantal sportieve prijzen.

Verschillende sportverenigingen uit onze gemeente bedenken zelf een online challenge waarin hun sport de hoofdrol speelt. De rugby, - voetbal,- hockey, - handbal,- en korfbalvereniging uit Zevenaar doen mee.  Zij waren meteen enthousiast!

Wij gaan zelf bij de verenigingen langs en nemen de online challenges in één dag op. Dit doen wij in samenwerking met een professioneel filmbedrijf. In deze filmpjes laten we kort de vereniging zien en leggen we de challenge uit. Op de scholen leveren we voor de 23 april de pakketten met materialen af die nodig zijn om de challenges uit te voeren. Verder krijgt elke school een gepersonaliseerd rooster waarin elke klas kan zien welke challenge zij mogen doen.

Door middel van deze online challenges bieden we kinderen toch een sportieve dag, houden we de sportverenigingen betrokken en blijft het veilig!

 

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan