Nieuwsberichten

KONINGSSPELEN 2018 GAAN ‘BINNENSTEBUITEN’Rotterdam, 31 januari 2018 – Op basisschool de Bavokring in Rotterdam hebben voormalig Wimbledon-winnaar Richard Krajicek, oud hockeyster Naomi van As, televisiepresentator Ron Boszhard, Wethouder Sport in Rotterdam Adriaan Visser en directeur van de Bavokring Ron van Leeuwen, het startsein gegeven voor de zesde editie van de Koningsspelen met als thema: ‘BinnensteBuiten’. De Koningsspelen dagen iedereen dit jaar uit om veel buiten te spelen en te ontdekken wat ze in huis hebben. Want buitenspelen is gezond en maakt je tot de beste versie van jezelf. De Koningsspelen vinden zoals elk jaar plaats op de laatste vrijdag vóór Koningsdag, dit jaar op 20 april.

“Ik vind het geweldig dat we dit jaar al de zesde editie van de Koningsspelen mogen vieren. Met het thema ‘BinnensteBuiten’ willen we kinderen stimuleren om veel buiten te spelen. Zelf speelde ik urenlang buiten. Zo organiseerde ik samen met vriendjes o.a. fietswedstrijden in de doodlopende straat waar ik als kind woonde. Het plezier dat je op dat moment beleeft, dat gun ik ieder kind.” vertelt Richard Krajicek.

De scholen hebben tot en met 28 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest dat de afgelopen 5 jaar is uitgegroeid tot een begrip waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen aan deelnemen.  

‘Binnenstebuiten’: gezond ontbijten, een goede warming-up en samen buiten spelen 
Het thema ‘BinnensteBuiten’ zal o.a. tot uiting komen in het Sport- en Feestpakket dat de ingeschreven scholen ontvangen en in het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. Zappsport zal speciaal voor de Koningsspelen aandacht schenken aan dit thema.    


Voorafgaand aan de Koningssportdag kunnen alle kinderen van de deelnemende basisscholen ook dit jaar weer genieten van een feestelijk Koningsontbijt. Het gratis ontbijt wordt verzorgd door Jumbo Supermarkten en haar leveranciers.

Na het Koningsontbijt start de Koningssportdag op 20 april traditiegetrouw zingend en dansend met het Koningsspelen-lied van Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied dat op 16 maart uitkomt, werd vandaag bekend gemaakt en is Fitlala.

Koningsmatch
De Koningsspelen draaien om samen plezier maken en daarom stimuleren de Koningsspelen scholen en sportaanbieders om samenwerkingen op te zoeken. Via koningsspelen.nl/koningsmatch kunnen scholen en sportaanbieders elkaar ook dit jaar met 1 druk op de knop vinden.


De online tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag willen helpen bij de organisatie van het sportieve deel van de Koningsspelen. Doel is om via de Koningsmatch het onderwijs en de sport op lokaal niveau nog meer met elkaar te verbinden.