Nieuwsberichten

6.500 feestpakketten onderwegVoor elke klas die meedoet aan de Koningsspelen is er dit jaar een Sport- en feestpakket. In het pakket zit een leuk spel met draaischijf en spelkaarten. Hierop staan vragen en opdrachten over de 5 thema's van de Koningsspelen: Sporten en bewegen, Samen plezier, Muziek en dans, Goed ontbijten en Feest en verjaardag. Daarbij krijgt elke klas 5 footbags en een schminkstift. En voor elke school is er een Feest-vlag.

Pantar en PostNL
Bij de sociale werkplaats van Pantar in Diemen is afgelopen dagen heel hard gewerkt om alle pakketten op tijd voor verzending gereed te hebben. PostNL is inmiddels gestart met de bezorging aan alle deelnemende scholen.
De Koningsspelen-pakketten worden op de PostNL pakkettensorteercentra in Amersfoort en Halfweg gesorteerd. Daar gaan de ruim 6.500 pakketten over de sorteerband om verspreid te worden over meer dan 5.500 scholen in Nederland. In de weken van 3 en 10 april bezorgt bijna elke PostNL pakketbezorger één of meer Koningsspelen-pakketten op een basisschool in Nederland.
Pantar en PostNL nemen deze klus al voor de 5e keer op rij op zich.

Ook op 126 Nederlandse scholen in Japan, Australië, de Verenigde Staten, Aruba  en 50 andere landen worden de Koningsspelen gevierd. In samenwerking met Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland zorgt PostNL voor de distributie van Koningsspelen-pakketten naar scholen in het buitenland.