Waar ben je naar op zoek?

De Koningsmatch

Een Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een sportaanbieder met als doel het gezamenlijk organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

De sportaanbieder kan dit doen door het organiseren van verschillende sportactiviteiten voor de kinderen, het beschikbaar stellen van de accommodatie, het geven van een clinic of het leveren van vrijwilligers.

Om dit te faciliteren hebben we een online platform ontwikkeld waar basisscholen en sportorganisaties op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en waar aanbod en vraag bij elkaar komen. Met behulp van het platform kunnen beide partijen een Koningsmatch maken.

Ben je een basisschool of sportorganisatie én geïnteresseerd in de Koningsmatch: lees dan vooral verder! Of download hier de Koningsspelen Toolkit voor sportaanbieders. 

Sportaanbieders & De Koningsmatch

Wil jij als vereniging of sportaanbieder jouw hulp aanbieden bij de organisatie van de Koningsspelen 2023. Hieronder lees je hoe het werkt. 

Wat zijn de voordelen?

 • Gelegenheid om kinderen in beweging te brengen en/of leden te werven;
 • Mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen; 
 • Maatschappelijke betrokkenheid creëren. 

Hoe werkt het?

 • Vanaf nu kan je op deze pagina aangeven dat jouw sportorganisatie graag een school wilt helpen bij de organisatie van de Koningsspelen;
 • Na het aanmelden kun je op de 'Persoonlijke Koningsspelen Pagina' vanaf 18 januari – de dag dat de inschrijving voor de scholen start - eenvoudig zien welke basisscholen uit de buurt meedoen;
 • Andersom zien basisscholen op hun 'Persoonlijke Koningsspelen Pagina' welke sportaanbieders er in de buurt willen helpen met het sportieve gedeelte;  
 • Met één klik kun je contact zoeken met de basisschool.

Meld je hier vandaag nog aan voor een Koningsmatch!

Basisscholen & De Koningsmatch

Als school kan je aangeven dat je graag hulp wilt van een sportaanbieder bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen 2023.

Hieronder lees je hoe het werkt. 

Wat zijn de voordelen?

 • Ondersteuning bij het actieve gedeelte van de Koningsspelen; 
 • Gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met de sportaanbieders in de buurt;
 • Eenvoudige manier om een duurzame relatie op te bouwen met sportaanbieders in de omgeving.

Hoe werkt het?

 • Vanaf januari 2023 kun je jouw school inschrijven voor de Koningsspelen 2023;  
 • Laat via het inschrijfformulier weten dat je interesse hebt in een Koningsmatch;
 • Op jouw 'Persoonlijke Koningsspelen Pagina' zie je vervolgens een overzicht van de sportaanbieders in de buurt die een sportactiviteit die graag willen helpen bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen;
 • Je kunt nu eenvoudig contact opnemen met een of meerdere van deze sportaanbieders.

Wie heeft zich ingeschreven voor de Koningsspelen 2023?

Op onderstaand kaartje vind je een overzicht van de gemeenten en sportaanbieders die zich tot op heden hebben ingeschreven voor de Koningsspelen 2023. 

Klik op het kaartje, ga naar het dorp, de stad of de omgeving waarover jij meer info wilt en klik door totdat de sportaanbieders verschijnen op het kaartje. Zodra inschrijving op 18 januari opengaat voor scholen, verschijnen ook zij op onderstaand kaartje.

Wil je als sportaanbieder hier ook tussen komen te staan? Meld je dan vandaag nog op deze site aan voor de Koningsspelen 2023.

Ook vind je op het kaartje alle Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts bij jou in de buurt, zodat je kunt zien waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen sporten en spelen.  

Een voor allen en allen voor één!

Volleybalvereniging de Musketiers vierde afgelopen jaar haar 50-jarig jubileum! En als ware sportliefhebbers hield dat jubileum ook in dat er een heel uitgebreid aanbod op de Koningsspelen kwam. In Elst was het feest! Lees snel verder en kom erachter hoe de Musketiers een sportief Oranjefeest organiseerde.

Klik hier voor meer informatie over deze Koningsmatch

Twee vliegen in één... homerun!

“Vier x wijd, loop maar naar het eerste honk." Dit is slechts een van de aanwijzingen die Camiel Schreuder van Honkbalvereniging De Panters geeft. Tijdens de Koningsspelen ontvangt deze vereniging uit de gemeente Tiel gemiddeld 7 klassen van 4 basisscholen met in totaal 180 leerlingen. Meer weten over deze Koningsmatch? Lees dan vooral verder!

Klik hier voor meer informatie over deze Koningsmatch

Gezond ontbijten, ook in Harderwijk

Ze zijn er al vanaf de eerste editie bij: GA! Harderwijk. Gezond Actief Harderwijk maakt zich met alle sport- en cultuurprofessionals op voor de 11e editie van de Koningsspelen in 2023. Weten hoe ze dat doen en hoe ze het gratis Koningsontbijt onderdeel maken van het programma? Lees dan snel verder! 

Klik hier voor meer informatie over deze Koningsmatch

Mooi voorbeeld van een Koningsmatch: ouders organiseren Koningsspelen in gemeente Renkum

Basisscholen, sportverenigingen en/of gemeenten nemen vaak het initiatief om de Koningsspelen te organiseren. In de gemeente Renkum doen ze het net even anders. Benieuwd hoe zij de Koningsspelen organiseren? Lees dan vooral verder!

Klik hier voor meer informatie over deze Koningsmatch

Koningsmatch groot succes voor golfvereniging De Batouwe

Meedoen met de Koningsspelen, een succesvolle dag hebben met enthousiaste kinderen en uiteindelijk twee nieuwe leden noteren! Golfvereniging De Batouwe uit de gemeente Buren is dit gelukt. Deze vereniging besloot om zich aan te melden voor de Koningsmatch om de golfsport en de vereniging bekend te maken bij de jeugd in de buurt. Zes groepen van vijf basisscholen waren aanwezig tijdens de Koningsspelen van 2018.

Klik hier voor meer informatie over deze Koningsmatch

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Doorgaan