Koningsmatch inspiratie 

Speciaal voor jou hebben we hieronder de leukste Koningsmatches verzameld. Heb jij in 2018 ook een Koningsmatch gemaakt of heb je geweldige plannen voor de komende Koningsspelen op vrijdag 12 april? Laat het ons weten via Danielle@koningsspelen.nl en misschien organiseren we de Kick Off van de Koningsspelen eind januari dan wel bij jou?

 

LEDENAANTAL ATLETIEKVERENIGING AVR’69 UIT REUSEL MET 10% GESTEGEN

Atletiekvereniging AVR’69 Reusel heeft in 2018 maar liefst 3 basisscholen geholpen met het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

 

“Het is moeilijk aan te geven wat de Koningsspelen concreet voor ons heeft opgeleverd. Wel hebben we gemerkt dat het aantal jeugdleden in de afgelopen 3 jaar met gemiddeld 10% is gestegen. Ook zijn meer mensen in de gemeente nu bekend met AVR’69. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken of de aanleg van een kunststofbaan mogelijk is. Mede door het organiseren van de Koningsspelen - een groot evenement met een maatschappelijk belang - wil AVR’69 aantonen dat de vereniging toekomstbestendig is, aldus Ben Maas, Bestuurslid AVR’69 ”

 

 Benieuwd hoe AVR’69 Reusel het heeft aangepakt, welke programma’s zij van de Atletiekunie gebruiken en wat de Koningsspelen bij deze sportclub tot een succes maakt?

 

Lees hier meer over de Koningsmatch van atletiekvereniging AVR’69

 

 

KONINGSMATCH LEIDT TOT STRUCTURELE SAMENWERKING VERZORGINGSHUIS EN SCHOOL

Vorig jaar vierden de kinderen van de Woolderschool in Hengelo de Koningsspelen in de tuin van een nabijgelegen verzorgingshuis. Samen met de bewoners van verzorgingshuis Het Woolde speelden zij oud-Hollandse spelletjes waarbij burgemeester Schelberg toekeek. Een geweldig initiatief dat een groot succes bleek!

 

Want niet alleen is besloten om dit jaar wederom de Koningsspelen samen te vieren, ook is de samenwerking tussen de school en het verzorgingshuis sinds vorig jaar uitgebreid en doen ze veel samen.

 

Hoe geweldig is dat?!

 

 

 

GROOT SPORT- EN BEWEEGFEEST IN ZWOLLE 

Elk jaar zijn de Koningsspelen in Zwolle een groot, sportief feest. Samen met verschillende sportaanbieders en sportverenigingen verzorgt Sportservice Zwolle een fantastische dag voor alle kinderen in Zwolle. Op verschillende sportparken in de stad worden ook dit jaar weer de Koningsspelen georganiseerd. Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de Zwolse basisscholen worden uitgenodigd om te komen sporten met hun klas.

 

Hoe ziet de dag eruit? De ochtend begint met een gezamenlijk Koningsontbijt op de sportparken gevolgd door de warming-up met het Koningspelenlied van Kinderen voor Kinderen. In verschillende rondes maken de kinderen kennis met allerlei sporten. Studenten van de Zwolse sportopleidingen helpen de kinderen tijdens deze dag. Samen maken zij er een groot sport en beweegfeest van!

 

Voor de groepen die niet mee doen aan de Koningsspelen heeft SportService Zwolle een draaiboek beschikbaar gesteld. Ook worden er studenten ingezet om de scholen te ondersteunen tijdens het sportieve deel van de Koningsspelen.

 

 

 

HONKBALCLINIC VOOR 400 ROTTERDAMSE LEERLINGEN I.S.M. KNBSB

In 2017 heeft honkbalvereniging Rotterdam Sharks in Charlois Rotterdam een hele mooie Koningsmach gemaakt met maar liefst 3 basisscholen in Rotterdam. Meer dan 400 kinderen deden mee aan de fantastische honkbalclinic die de vereniging speciaal voor de Koningsspelen had georganiseerd. Ook de Beeball mascotte van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond was aanwezig tijdens deze mooie dag.


 

Waarom Rotterdam Sharks de Koningsmatch heeft gemaakt? Omdat ze heel graag een bijdrage wilden leveren aan de Koningsspelen.